субота, 10. септембар 2011.

WTA Taškent - Prva pobeda u kvalifikacijama

U prvom kolu kvalifikacija za WTA turnir u Taškentu, Aleksandra je u duelu dve osamnaestogodišnjakinje rođene u Rusiji pobedila Jekaterinu Jašinu rezultatom 7-5 6-2. 

Problema za Aleksandru bilo je samo u prvom setu gde je nakon razmene brejkova napravila novi pri rezultatu 5-5 i sigurno završila prvi set. U drugom setu je bila još sigurnija, pa nakon brejka na samom startu seta nije ni dala šansu protivnici da se vrati u meč. Sledi novi brejk pri rezultatu 4-2 i sigurno privođenje kraju meča sa 444. igračicom sveta.

Ono što svakako može da hrabri sve Aleksandrine navijače je njen servis danas, iz kog je upisala 6 aseva i nije imala ni jednu duplu servis grešku, a posebno hrabri procenat osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, koji je danas bio 91%. Osamnaestogodišnjoj Ruskinji je dozvolila samo jednu brejk priliku, koju je ova iskoristila.

U drugom kolu kvalifikacija će se sastati sa drugom najboljom Bosanskom igračicom u ovom trenutku i najbotljom ikada, tridesetjednogodišnjom Mervanom Jugić-Salkić, koja je trenutno 345. igračica sveta a najbolji renking joj je 99. pozicija. Jugić-Salkić je u prvom kolu kvalifikacija dobila Belorusku igračicu Nađu Kičenok rezultatom 6-4 5-7 6-4. Mervana se nalazi u solidnoj formi, ali će Aleksandra svakako biti favorit u ovom duelu. Meč je zakazan za sutra kao 3. meč na centralnom terenu i počeće oko 11 časova po srednjeevropskom vremenu. Pobednica će u narednom kolu ukrstiti rekete sa četvrtom nositeljkom Martom Sirotkinom iz Rusije ili Ljudmilom Kičenok iz Belorusije.


Turnir u Uzbekistanu igra se za nagradni fond od 220.000$, a Aleksandra je postavljena za 5. nosioca u kvalifikacijama. Prva pobeda donela joj je 6 bodova za WTA listu kao i 450 dolara.

Нема коментара:

Постави коментар