недеља, 11. септембар 2011.

Aleksandra na korak od glavnog žreba

Nastavila je Aleksandra sa ubedljivim pobedama u Uzbekistanu - u 2. kolu kvalifikacija pala je Bosanska predstavnica Mervana Jugić Salkić rezultatom 6-2 6-4. 



Rezultat u prvom setu ni u jednom trenutku nije bio doveden u pitanje. Aleksandra je do brejka dosla na samom startu meca, a već u narednom servis gemu Mervane došla je do duplog brejka. Od tog trenutka jedino joj je preostalo da čuva svoje servise što je i radila ne prepustivši protivnici ni jednu brejk šansu, dok je ona iskoristila obe koje je dobila. Krasio je Aleksandru opet odličan procenat osvojenih poena nakon servisa, nakon prvog čak 83% a nakon drugog 64%.

Slično je započet i drugi set, brejkom na startu. Nažalost Aleksandra nije nastavila sa odličnom igrom na svoj servis te je odmah dopustila protivnici ribrejk. Ipak, već u narednom gemu Aleksandra dolazi do novog brejka koji zatim potvrđuje i duplira ga i dolazi do servisa na 4-1. Tada se Bosanska igračica hvata za slamku spasa i uspeva da po drugi put "slomi" servis naše igračice. Aleksandra čuva svoj servis i dovodi Bosanku u situaciju da servira za opstanak u meču, što ona uspešno i čini. Krunićevoj je samo bilo ostalo da privede meč kraju, što ona i pored dve duple servis greške u poslednjem gemu i čini. Pobedom u drugom kolu Aleksandra je osigurala 10 bodova za WTA listu i 850$. 

Poslednja prepreka na putu do glavnog žreba biće dvadesetogodišnja Ruskinja Marta Sirotkina. Ruskinja je trenutno 229. igračica na planeti a ove sezone nalazi se u sjajnoj formi. U toku ove godine osvojila je tri turnira, od kojih dva vrednosti 10.000$ a jedan 25.000$ u Bangkoku. U njenom poslednjem meču pre turnira u Taškentu, namučila je 84. igračicu sveta Anastasiju Jakimovu porazom u taj-brejku 3. seta u 2. kolu turnira u Kazanju. Aleksandra i Marta se do sada nikada nisu sastajale i definitivno se može očekivati neizvestan okršaj. 

Meč je zakazan za oko 9 časova po srednjeevropskom vremenu, na terenu broj 2. Pobednica meča će se plasirati u glavni žreb, gde će ih čekati Sabina Šaripova, Zuzana Kucova, Ursula Radvanska ili Kamila Farhad. Lakše protivnice bi definitivno bile Šaripova i Farhad, koje su za ulazak u glavni žreb morale da dobiju specijalnu pozivnicu organizator.a.


Нема коментара:

Постави коментар