среда, 24. август 2011.

Fenomenalna pobeda za prolaz u drugo kolo

Nakon velike drame Aleksandra se plasirala u drugo kolo kvalifikacija za US Open pobedom nad petnaestim nosiocem Renatom Voracovom 5-7 6-4 7-5. 


Odlično je Aleksandra osvojila meč uzevši prvih šest poena u meču od kojih četiri na servis protivnice i odmah stekla prednost brejka. Već u narednom servis gemu Voracove, Aleksandra je imala još dve brejk lopte kojima bi verovatno stavila tačku na prvi set, ali na žalost propustila je obe. Slede  četiri gema u kojima obe teniserke čuvaju svoje servise, a Voracova je propustila svoje prve dve brejk lopte pri rezultatu 3-2 za Aleksandru. Ipak, ono što nije pošlo Voracovoj za rukom u ovom, pošlo je u narednom servis gemu Aleksandre, kada pravi brejk izgubivši svega jedan poen. Obe teniserke bez problema osvajaju gemove na svoj servis a onda dolazi i gem odluke u prvom setu, u kojem je Krunićeva propustila dve vezane brejk lopte. Sledi pauza, nešto duža nego obično između gemova, koja je najverovatnije bila medical time-out za Aleksandru, a zatim i tri duple greške i brejk za Voracovu koji joj je doneo i prvi set 7-5. Samo u toku prvog seta Aleksandra je odservirala 8 duplih servis grešaka.


Iako se u ovom trenutku od mlade, neiskusne i najverovatnije povređene Aleksandre očekivalo da će klonuti duhom, desilo se nešto sasvim suprotno. Nakon sigurno odrađenog posla na svoj servis, pravi brejk u petom gemu drugog seta, i to nakon osvajanja pet uzastopnih poena pri vodstvu Voracove od 40-0 u ovom gemu. Ipak, Voracova uzvraća već u narednom gemu i čuvanjem svog servis gema dolazi do prednosti od 4-3. Od tog trenutka, Aleksandra uzima sva tri gema i koristeći drugu brejk priliku dolazi do seta rezultatom 6-4.


Nakon jedne razmene brejkova i sigurnog čuvanja, Aleksandra pravi novi brejk pri rezultatu 4-4 i dolazi do šanse da servira za meč. Odlično počinje ovaj gem i dolazi do tri vezane meč lopte koje nažalost nije uspela da iskoristi i dozvoljava Voracovoj da se vrati u meč.  U narednom gemu, Aleksandra dolazi do dve vezane brejk lopte koje ne koristi, ali se treća ispostavila kao srećna za nju i na taj način po drugi put dolazi u situaciju da servira za meč. Opet dobro počinje svoj servis gem, dolazi do dve vezane meč lopte koje ovaj put koristi i dolazi do velike pobede nad 129. igračicom sveta. 


U toku meča Aleksandra je osvojila šest poena više od Čehinje, a najveću razliku napravili su as servisi, kojih je Krunićeva imala osam, a Voracova samo jedan. Obe igračice su napravile po dvanaest duplih servis grešaka. Ovom pobedom Aleksandra je dokazala da iako je deset godina mlađa i ima mnogo manje iskustva od Voracove, ipak je dovoljno psihički jaka da dobije     ovako neizvesne mečeve u kvalifikacijama za Gren Slemove. 


Ovom pobedom Aleksandra je upisala novih 40 poena za WTA listu i nakon US Opena je definitivno čeka skok. U drugom kolu će igrati protiv Italijanke Karin Knap i definitivno neće biti bez šansi. Taj meč biće odigran u četvrtak.

Нема коментара:

Постави коментар