уторак, 13. септембар 2011.

Sjajan rezultat Aleksandre - ponovo u drugom kolu WTA turnira!

Nakon drame u poslednjem kolu kvalifikacija i pobede nad Ruskinjom Martom Sirotkinom 6-4 4-6 7-6(3) u meču u kom se vratila od brejka zaostatka u odlučujućem setu pre osvajanja istog, Aleksandra je bez ikakvih problema dobila igračicu koja je dobila specijalnu pozivnicu za učešće u glavnom žrebu. 6-0 6-1 protiv Kamile Farhad iz Azerbejdžana.


Mora se priznati i da je Aleksandra imala i sreće prilikom žreba za glavni žreb jer je dobila ubedljivo najlakšu protivnicu u prvom kolu. Pitanje pobednice nije dovedeno u pitanje ni jednog trenutka. Napravila je Aleksandra brejk u prvom gemu, potvrdila ga i u naredna 4 servis gema protivnice, do 11 gema kada je Farhad i uzela jedini gem u meču. Tokom celog meča Aleksandra  nije dozvolila protivnici ni jednu brejk loptu, dok je ona iskoristila 6 od 12. Pravi odnos u ovom meču pokazuje i odnos u osvojenim poenima, u kojima je Aleksandra završila meč sa prednošću od 54-20. 


Ipak, u narednom kolu Aleksandra će morati mnogo više da radi ne bi li došla do pobede. Protivnica će joj biti Rumunka Soranja Kirstea koja je u prvom kolu eliminisala Bojanu Jovanovski 6-3 6-1. Rumunka je izgubila u prvom kolu US Opena od Janine Vikmajer i njena forma se definitivno poboljšava. Pre par nedelja pobedila je Jarmilu Gajdošovu, a ove nedelje i Bojanu Jovanovski.


Nakon skoka na WTA listi koja je izašla juče od 22 mesta(sa 254. na 232.) usled pobede u kvalifikacijama za US Open, Aleksandru definitivno čeka novi skok. U slučaju poraza od Kirstee biće oko 210. mesta, dok bi u slučaju pobede bila oko 180. mesta. 

Нема коментара:

Постави коментар