недеља, 5. фебруар 2012.

Federejšn Kup - Aleksandra ponovo heroj nacije!!

I ponovo, treći put zaredom, naša nacionalna ženska teniska reprezentacija je morala da se oslanja na dubl u mečevima Fed Kupa. I kao po običaju kada je najteže blistala je - najmlađa! 


A nije tako izgledalo na početku dana. U 13 časova i 30 minuta bio je zakazan duel između Jelene Janković i Janine Vikmajer a neposredno pre toga objavljeno je da će umesto iskusne Beograđanke na teren mlada Moskovljanka - Aleksandra Krunić. Sam početak meča bio je odličan za Aleksandru. Brejk u prvom gemu i gem lopta u narednom. U tom periodu Aleksandra je pokazala svoj puni potencijal, iskazivala je veliku kreativnost i raznovrsnost u igru krunisanu velikim brojem vinera pre svega iz bekhenda. Međutim tada dolazi do neshvatljive duple greške, a zatim i još jedne na brejk loptu za protivnicu. Tada dolazi do pada u koncentraciji kod naše teniserke i velikog pada u igri. Ipak i takva ona je u većini gemova bila ravnopravna sa fizički nadmoćnom Belgijankom ali nažalost ne dolazi ni do jednog gema do kraja meča - na kraju 1:6 0:6. Mora se reći da ovaj rezultat ne oslikava pravu sliku na terenu i da je Aleksandra zaslužila da osvoji po barem 3 gema u oba seta.


A nakon ovog meča i sjajne pobede Bojane Jovanovski nad Kirsten Flipkens ponovo se dolazi do odlučujućeg dubl meča. Selektor Vraneš je izveo naš najbolji dubl u ovom stanju stvari, Krunić-Jovanovski dok se selektorka Belgijskog tima odlučila za iznenađenje koje je možda bilo i kobno po Belgijski tim - umesto Kirsten Flipkens u dubl je uvrštena sedamnaestogodišnja Elison Van Ujtvank u tandemu sa Janinom Vikmajer. 


I ponovo odlično počinje prvi set, ranim brejkom našeg tima na servis mlade riđokose Belgijanke. Ipak, kao i u prvom meču dana, već u narednom gemu servis gubi i Aleksandra. Sledi period igre bez brejkova u kojem je našem nacionalnom timu jako važna bila velika sigurnost na servisu Bojane Jovanovski. Njeni servisi i snažna igra sa osnovne linije u tandemu sa Aleksandrinim volejima i sjajnom snalažljivošću doveli su do taj-brejka prvog seta. U taj-brejku dolazi do potpune dominacije našeg dubla i prvi set je dobijen sa 7-6(7-2) a konačno su i naše teniserke shvatile i da je do tada neranjivoj Janini Vikmajer moguće oduzeti servis. Start drugog seta obeležilo je obilje brejkova u kom su se bolje snašle Belgijanke i iz njega izašle sa prednošću od 4-2. To se ispostavilo kao dovoljno za osvajanje seta pa se ušlo u odlučujući set odlučujućeg duela u prvom kolu Svetske Grupe 1 Federejšn Kupa. 


A kada je bilo najpotrebnije naše devojke su igrale perfektno! Ruku na srce, mora se priznati i da je našem timu dosta pomogao i problem sa leđima koji je imala Janina Vikmajer ali to nimalo ne smanjuje značaj i težinu ove pobede. Rastrčane Aleksandra i Bojana lako su završile 3. set rezultatom 6-1 i slavlje u Šarloi je moglo da počne! 


Zagrljene i sa zastavom naše države naše devojke su trčale po terenu. Jelena Janković koja je jedva stajala na nogama, Natalija Kostić, uvek nasmejana i puna energije bila je velika podrška našem timu i predstavlja zvezdu koja dolazi, Bojana Jovanovski - uvek najbolja kada je potrebno igrati za svoju državu i konačno Aleksandra Krunić - Volej i dubl majstor kakvog naš Fed Kup tim nikada nije imao, sa svojih 1.65m pravi lider na terenu, uvek puna emocija, iznenađenje za sve naše protivnike. Usledilo je slikanje i davanje intervjua nakon kojeg svaki pripadnik ove države može samo reći: Ponosan sam što sam Srbin! 


Polufinale Fed Kupa sledi u Aprilu, protivnik je Rusija. Nadamo se da će u ovom meču naša reprezentacija konačno nastupiti kompletna.

3 коментара:

  1. OVO JE KOMPLETNA SRPSKA REPREZENTACIJA!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Za reprezentaciju bi trebalo da igra samo onaj ko želi i hoće. Čestitke teniserkama. Vi ste sve lepo napisali. Bilo je gusto i umalo da ispuste pobedu ali sabrale su se, zaigrale odlučnije a Janina je imala povredu, rodjokosa je bila simpatična i najslabija i to je to...POBEDA.

    Bilo bi lepo da se revanširamo Rusiji za prošlogodišnji četvrtfinalni poraz u Beogradu. Nikada se ne zna, naravno, posebno što se igra u aprilu i što je to na mesec od Garosa, što će i OI biti blizu....pa možda neće moći da igraju najbolje Ruskinje....a nadamo se da će naše sve biti zdrave, odmorne i u formi.....jer to je neophodno da bi se pobedila i druga, treća postava Rusije.

    Svako dobro.
    nikol dž. femija

    ОдговориИзбриши
  3. Ani Ivanović treba poterati iz reprezentacije i zabraniti joj ulazak u Srbiju

    ОдговориИзбриши