петак, 13. јануар 2012.

Australian Open - Pobeda u drugom kolu kvalifikacija!

Aleksandra Krunić je uz dve fenomenalne pobede došla na korak od glavnog žreba prvog Grend Slem turnira u sezoni. Nakon početne pobede nad osamnaestom nositeljkom Lužanskom iz Sjedinjenih američkih država Aleksandra je bila bolja i od njene sunarodnice, 37-godišnje Džil Krejbas sa 6-3 7-6. 


Nakon početnog brejka koji je napravila Džil, Aleksandra koristi svoju treću brejk loptu i dolazi do 3-3. Od tog trenutka Aleksandra osvaja svoj servis gem, a nakon toga pravi brejk, i uz dosta problema uzima svoj gem, umalo prokockavši priliku od 40-0 u njemu. U toku prvog seta Aleksandra je odservirala čak 6 asova, a iskoristila je 2/7 brejk lopti. 


U trećem setu nije bilo brejkova sve do 11. gema, kada Aleksandra koristi svoju priliku i dolazi do situacije da servira za meč. U tom trenutku dolazi do prednosti od 30-15 a nakon toga gubi četiri od narednih pet poena i omogućava Amerikanki da se vrati u meč. I tada, kada je bilo očekivano da 19 godina starija Amerikanka iskoristi Aleksandrin pad u koncentraciji, Aleksandra prva dolazi do mini-brejka, pri rezultatu 2-1 za nju. Iskoristivši dva svoja servisa dolazi do 5-2, ali Džil brzo uzvraća i dolazi na 5-4.  Aleksandra osvaja prvi poen i dolazi do dve meč lopte. Međutim, Krejbas uspeva da vrati mini-brejk ali ne uspeva i da ga materijalizuje i Aleksandra mini-brejkom dolazi do pobede u drugom kolu kvalifikacija i novih 50 poena - 6-3 7-6(5). Takođe vredi napomenuti da je ovo Aleksandrino prvo pojavljivanje u trećem kolu kvalifikacija jednog od najvećih turnira, a na WTA listi koja izlazi nakon turnira trebala bi po prvi put biti u top 200, bez obzira na rezultat u 3. kolu kvalifikacija.


Aleksandrina poslednja protivnica na putu do glavnog žreba biće još jedna Amerikanka, Varvara Lepčenko, koja je postavljena za 11. nositeljku. Devojka rođena u Uzbekistanu, Rusko-Ukrajinskog porekla a Američkog državljanstva ima 25 godina i trenutno je 127. na WTA listi. Njena najbolja pozicija bila je 74. mesto a ima mnogo više iskustva na WTA turu od Aleksandre.  Najpoznatija je postala po svojoj fenomenalnoj pobedi nad Flaviom Penetom na poslednjem Rolan Garosu. Nalazi se u dobroj formi, pa je pre dve pobede u kvalifikacijama u kojim je izgubila svega 4 gema, izgubila u jako neizvesnom meču od Marije Kirilenko u kvalifikacijama za Sidnej - 6-1 2-6 6-7. Favorit će svakako biti Američka teniserka, ali bile su i prethodne dve, i svi znamo šta se dogodilo... Zato, srećno Aleksandra! ♥

Нема коментара:

Постави коментар