петак, 18. мај 2012.

Caserta 25.000 $ - finale, konačno!

Nakon tačno dve godine čekanja, Aleksandra je konačno ušla u svoje treće finale na ITF-ovim turnirima nagradnog fonda većeg od 10.000$ (pandan Čelindžera u muškom tenisu). Na putu do finala pred Aleksandrom su redom padale Australijanka Saša Džouns (6-0 6-2),  srećna gubitnica iz Belorusije Aleksandra Sasnovič (7-5 6-0), kvalifikantkinja iz Letonije Diana Marcinkevica (6-4 6-2) a u polfinalu savladana je i peta nositeljka, Francuskinja srpskog porekla Irena Pavlović sa 6-7 6-3 6-3. 


Moglo je sve ovo i mnogo lakše da se završi, imala je Aleksandra u prvom setu prednost brejka,  ali ga rodjena Beograđanka ipak na kraju osvaja u svoju korist. U naredna dva seta Aleksandra ne dozvoljava takav pad u koncentraciji i rutinski privodi meč kraju.


Zanimljivo je da će u finalu Aleksandra, koja je postavljena za sedmu nositeljku, igrati protiv još jedne kvalifikantkinje - ovaj put Peruanke Bianke Boto. Peruanka je trenutno 266. na WTA listi, najbolji renking joj je 238. pozicija. Stiče se utisak da je na putu do finala najteži posao imala u prvom kolu kada je pobedila rezultatom 3-6 7-6 7-5, mada je u još dva navrata gubila po set. Boto se nalazi u dobroj formi, koju je prikazala i u kvalifikacijama za dva prethodna WTA turnira u Fesu i Estorilu, gde je upisala vredne pobede nad Karolin Garsijom i Jaroslavom Švedovom. Ovo će Aleksandri biti treći meč protiv igračica koje su učestvovale u kvalifikacijama u Kazerti, pošto je već bila uspešnija od Sasnovičove i Marcinkevice. Zanimljivo je i da je Boto pre samo par nedelja igrala protiv još jedne naše igračice (u trenutku igranja meča Ruske) Vesne Dolonc i taj meč je dobila "naša" igračica sa 6-3 6-1.


Dakle Krunićeva će u finalu bez dileme biti favorit, ali to se mora potvrditi i na terenu. Osvajanje titule na ovom turniru bio bi najbolji mogući uvod u kvalifikacije za Rolan Garos. Idemo Aleks!


Vredi napomenuti i da je Aleksandra igrala finale i u dubl konkurenciji, zajedno sa Švajcarkinjom Balkanskog porekla, Viktorijom Golubić. Njih dve su u finalu bile slabije od Poljakinje Katarine Piter i talentovane Slovakinje Romane Tabak 2-6 4-6.



Нема коментара:

Постави коментар