понедељак, 1. август 2011.

Trnava

Konačno je izašao i žreb za turnir u Trnavi i Aleksandra se konačno vraća na teren. Žreb joj je u prvom kolu dodelio sedmu nositeljku iz Bugarske Jelicu Kostovu.

Dvadesetjednogodišnja Bugarka je trenutno 176. na WTA listi u singlu, dok je svoj najbolji renking ostvarlila četvrtog Jula ove godine kada je bila 172.. Kostova ima odličnu sezonu, odigrala je za sada dva finala, od kojih je vrednije na turniru vrednom 50 000$ u Pozoblanku gde je u finalu igrala protiv Eleni Danilidu. Ipak, još uvek je bez titule. Igra uglavnom ITF turnire, a oprobala se i u kvalifikacijama za Rolan Garos i Vimbldon, gde je prošla slično kao i Aleksandra. Na oba Gren Slema je izgubila u prvom kolu kvalifikacija. Oba puta bolja od nje je bila igračica sa Tajvana Kai-Čen Čang. Na Rolan Garosu rezultat je bio 6-2 6-3 a na Vimbldonu 6-4 6-0.

Aleksandra i Jelica do sada nisu imale međusobnih duela. Ipak, ono što bi za Aleksandru mogao biti mnogo veći problem od protivnice jeste povreda zbog koje se povukla sa svih turnira u prethodnih mesec dana. Nadamo se da je povreda prošlost za Aleksandru, a da će to uskoro postati i Kostova.

Meč će biti odigran u Utorak. Postavljen je za prvi na Centralnom terenu i počeće u 11 časova po centralnoevropskom vremenu. Rezultat će nakon završnice meča biti izbačen ovde. Kompletan žreb se može naći ovde.

Moguće protivnice u drugom kolu su Holanđanka Bibijan Šofs ili jedna od pobednica kvalifikacija.

Нема коментара:

Постави коментар